Al 14 jaar de meest vrouwvriendelijke dienst voor vrouwen
Home » Vergissingen van vrouwen

Vergissingen die vrouwen in bed maken
dinsdag 2 februari 2010 13:58

Het is meestal de man die de schuld in de schoenen geschoven krijgt bij onbevredigende seks. Maar ook vrouwen maken de nodige fouten tussen de lakens. Maar weinig mannen zouden het vrouwenlichaam écht begrijpen. Laat staan dat ze snappen wat een vrouw opwindt. Hiermee zijn mannen een makkelijk slachtoffer voor vrouwen als het aankomt op onbevredigende seks. Maar vrouwen moeten zichzelf niet overschatten. Zelf maken ze ook genoeg fouten tussen de lakens.

De 5 meest gemaakte vergissingen van vrouwen in bed:

Vergissing 1: Hij moet het initiatief nemen. Het is al lang en breed bekend dat vrouwen net zoveel van seks houden als mannen. Maar paradoxaal genoeg zijn er nog steeds vrouwen die verwachten dat mannen de eerste stap zetten. Vrouwen die de eerste stap liever aan de man over laten, doen dit doorgaans uit angst om onvrouwelijk, te bereidwillig of te agressief in bed over te komen. Hiermee maken ze echter een grote vergissing. Veel mannen vinden het een last om altijd degene te zijn die het heft in handen moet nemen. Het mannelijk geslacht vindt het net zo prettig om door een vrouw veroverd te worden, als andersom. En door zelf geen initiatief te nemen, leggen vrouwen de verantwoordelijkheid voor seksuele ervaringen volledig bij hun partner. Dit kan verkeerde verwachtingen en seksuele onbevrediging in de hand werken.

Vergissing 2: Zich afvragen hoe ze eruit ziet tijdens de seks ‘Oh nee, in dit standje zie je m’n vetrollen…zou mijn make-up uitgelopen zijn? Ik zie er vast heel raar uit als ik klaarkom.' Dit soort gedachtes sluiten de kans uit dat een vrouw daadwerkelijk een orgasme gaat krijgen. En ze zijn nergens voor nodig, want het laatste waar een man mee bezig is tijdens de seks, is uitgelopen mascara. Volgens Helen Fisher, cultureel antropoloog en schrijver van het boek Why him, Why her, komt dit omdat mannen onbewust op zoek zijn naar een vrouw die een gezonde baby kan baren. Ze zoeken naar tekenen van gezondheid en vruchtbaarheid. Daarom is hij tijdens de seks veel meer gericht op de mate van energie, enthousiasme en interesse in hem, dan op uiterlijk vertoon. Afgezien van of een man al dan niet eventuele onvolkomenheden merkt, maken vrouwen het voor zichzelf een stuk leuker tussen de lakens door dit soort zorgen te laten varen.

Vergissing 3: Hij is verantwoordelijk voor mijn seksueel genot. Gewoon liggen en verwachten dat een man uit zichzelf weet wat een vrouw fijn vindt, is een grote vergissing. Zelfs de meest ervaren en gevoelige bedpartner heeft aanwijzingen nodig. De verantwoordelijkheid voor het seksuele genot van de vrouw ligt dus niet alleen bij haar partner, maar ook bij zichzelf. Sommige vrouwen vinden het lastig om direct te praten over wat ze willen in bed. Zij moeten bedenken dat een man het prettig vindt om een vrouw te plezieren. Probeer de aanwijzingen zo te brengen dat zijn ego er niet te veel onder lijdt. Noem bijvoorbeeld eerst een paar dingen die hij goed doet en vertel vervolgens wat anders zou kunnen.


Vergissing 4: Seks betekent weinig voor hem. Uit onderzoek blijkt dat mannen seks en relaties net zo serieus nemen als vrouwen. En zowel mannen als vrouwen vinden seksuele intimiteit binnen een relatie meer bevredigend. Uit een andere
studie naar one-night stands bleek dat 50% van de vrouwen en 52% van de mannen die meededen aan de studie, hoopten dat er een relatie uit voort zou komen. Het is dus een vergissing van een vrouw om te denken dat seks niet veel voor een man betekent. Vrouwen zien een gebrek aan zin in seks bij de man soms als een afwijzing.


Vergissing 5: Hij heeft altijd zin. Natuurlijk hebben tienerjongens op elk tijdstip van de dag zin in seks. Maar een man die dagelijkse verantwoordelijkheden heeft zoals werk, familie en rekeningen, verkiest weleens slaap boven een vrijpartij. Vrouwen weten van zichzelf dat als ze een keer geen zin hebben, dit los staat van haar gevoelens voor haar partner. Ze verwacht dat een man dit begrijpt. Andersom vinden sommige vrouwen het moeilijker te begrijpen als een man geen zin heeft. Ze zijn geneigd dit op zichzelf te betrekken en vertalen zijn gebrek in zin naar gebrek aan liefde voor haar of zien het als een afwijzing. Dit is een vergissing, hij wil gewoon een keer geen seks.


Door: Rachel van de Pol
Bronnen: WebMD, Kennislink

Klik hier om terug te gaan